Vilseledande marknadsföring ansiktskrämer

Vilseledande marknadsföring. Vilseledande marknadsföring.
Marknadsdomstolen har funnit att L'Oréal Sverige AB använder vilseledande reklam av Vichy och Lancome. Bolaget har inte kunnat styrka sina påståenden om att rynkor i ansiktet reduceras i viss angiven procentuell omfattning, att rynkor reduceras med laserns hastighet och att rynkor reduceras på grund av att huden återuppbyggs . Marknadsföringen anses otillbörlig i strid mot 8 och 10 §§ MFL. Motsvarande bedömning har gjorts beträffande en bild som använts vid marknadsföringen. Läs mer om vad som står i annonserna och hur hudläkaren och forskaren Filippa Nyberg har resonerat utifrån de studier som L'Oreal gjort.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

Etikettmoln